A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

18 серпня 2020 року - п"ята річниця загибелі Олексія Ярмолюка, жителя села Боровичі

Дата: 18.08.2020 12:44
Кількість переглядів: 683

Сьогодні минає 5 -  річниця загибелі нашого земляка, жителя села Боровичі Олексія Ярмолюка. 30 липня сапер отримав важкі поранення під Маріуполем. Лікувався у госпіталях Дніпропетровська і Києва. 18 серпня серце 27 річного волинянина не витримало. 

Загиблий Олексій Ярмолюк після школи служив строкову у Президентському полку, у саперному взводі. Згодом, працював дільничним інспектором міліції у рідному селі. Звільнившись із органів поїхав на заробітки до столиці. А повернувшись, одружився і привів у дім молоду дружину. 4 лютого був мобілізований. Служив у 184 навчальному центрі, 14 окремій механізованій бригаді. Згодом у складі батальйону тактичної групи потрапив під Маріуполь.

31 липня 2015 року під час виконання бойового завдання Олексій був важко поранений, підірвався на міні. Потрапив у госпіталь спочатку в Миколаїв, після цього перевезли в Дніпропетровськ, а потім у військовий госпіталь Києва.

 Особливо тяжко були поранені нижні кінцівки. Стегнова кістка лівої і правої ноги. І крім того, передпліччя правої руки. Він втратив велику кількість крові. Ускладнення було в тому, що серце тяжко працювало і нирки відмовили, але останнім часом стан був кращий і були перспективи, що він буде жити.

Однак, доля виявилася невблаганна.

Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

 

Вічна пам"ять Герою! Пом"янімо Олексія Ярмолюка у своїх молитвах! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь