A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

СЛАВНИМ КОЛКАМ - 823!

Дата: 10.07.2020 08:59
Кількість переглядів: 1098

Фото без описуСвято містечка Колки – особливе свято! Воно об’єднує усіх, для кого Колки не просто назва географічного об’єкту, для кого найкраще у світі містечко - це мамина колискова та її найрідніші, не здатні на зраду очі, татове слово і його надійні, готові підтримати руки. Лагідний погляд коханої, щира порада друга і найсвітліша посмішка сина чи доньки, внука чи внучки. День Колок – це свято усієї нашої громади!

Багато трагічних і радісних подій бачили Колки. Кожне покоління працелюбних і талановитих людей залишило по собі славні сторінки його історії. Віки пролетіли над Колківською землею. ЇЇ топтали окупанти, несучи жителям сльози і смерть, але вона вижила, пережила. Литовські, польські, російські, німецькі завойовники топталися на наших квітучих лугах і багатих землях.

Крізь сивину віків говорять до нас славні імена людей, що в різний час творили, захищали наше містечко. У цей ряд із славним іменем князя Романа можна поставити імена князів Сангушків і Острозьких, коли Колки досягли багатого розквіту. При володінні князя Острозького Колки отримали статус містечка, а 11 квітня 1592 року їм було надано Магдебурзьке право. Місто мало свій прапор, герб, місцеве самоврядування.

З березня по листопад 1943 року майже на двох тисячах квадратних кілометрів існував острівець вільної Української самостійної держави під назвою Колківська республіка.

Усі ці роки розбудовується містечко, яке несе народові віру, освіту, культуру, закріплює духовність. Зазвичай День селища колківчани протягом багатьох років святкують весело, з концертами, забавами, атракціонами, гостями та запрошеними. І кожен, хто має можливість побувати на святі, отримує масу емоцій та позитивного настрою. Звісно ж, пандемія коронавірусу і повсюдні карантинні заходи, які унеможливили проведення різного роду масових зібрань — не найкращий період для святкування. Втім, це ще як з якого боку подивитися, адже водночас з’являються можливості для застосування нових засобів — зокрема, сучасних технологій.

Тому в цей день, а саме 12 липня на день святих Петра і Павла, ми не тільки будемо вітати наших номінантів та жителів громади дистанційно, але й будемо отримувати вітання від наших друзів.

Порушувати традицій ми не будемо і у цей день Колківським селищним головою Олександром Палінкевичем будуть відзначені номінанти та вручені цінні подарунки. Також у святковий день будуть линути вітання у ФБ та на веб – сторінці Колківської селищної ради від працівників Будинку культури під керівництвом Романа Романюка.

Для жителів Колок та громади цей рік був непростий, але разом з тим насичений подіями і фактами: зроблено капітальний ремонт в ДНЗ «Берізка» смт. Колки, проведено реконструкцію опалення загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.с Четвертня, облаштовано котельню та опалення в приміщенні ЗОШ с. Ситниця, здійснено реконструкцію будівель ЗОШ с. Четвертня та ЗОШ с. Грузятин з облаштуванням внутрішніх санвузлів. Крім того, здійснено ремонт приміщення школи в с.Ситниця, де також облаштовано внутрішній санвузол.

В приміщенні місцевого Будинку культури відремонтовано зал для урочистих подій. Проведено капітальний ремонт частини огорожі біля ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей», проведено капітальні ремонти дахів в дитячих садочках сіл Боровичі та Годомичі.

В ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» здійснено ремонт шкільного музею, картинної галереї, класу трудового навчання для дівчат, логопедичного кабінету та ігрової кімнати для учнів початкових класів, облаштовано систему відеонагляду та окустичної системи.

В листопаді 2019 року створено Інклюзивно-ресурсний центр Колківської селищної ради, для якого закуплено комп’ютерну та оргтехніку, меблі, велотренажер, бігову доріжку та орбітрек. Відділом освіти Колківської селищної ради забезпечено умови для здійснення навчання в умовах НУШ. Придбано телевізори, ноутбуки, принтери, шкільні меблі, здійснено часткові ремонти в класах.

У цьому році в закладах освіти замінено частину вікон на енергозберігаючі. В ЗОШ с. Грузятин замінено усі двері в класи. Придбано твердопаливний котел в ДНЗ с. Четвертня.

Планується капітальний ремонт спортивної зали ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» та реконструкція приміщення ЗОШ І-ІІ ст. с. Криничне (облаштування внутрішніх санвузлів», облаштування пожежної сигналізації в ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей».

Особлива увага приділяється дітям – сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування. За кошти місцевого бюджету та обласного придбано квартиру дитині-сироті.

Сьогодні найбільша увага прикута до медичної галузі, яка потребує значної фінансової підтримки. За цей період відбулося придбання медичного інструментарію для кабінетів лікарів-спеціалістів Колківської РЛ, програмного забезпечення та медикаментів пільговим категоріям громадян, придбання обладнання КП «Колківська РЛ» та котла по Боровичівській АЗПСМ, ремонт кабінетів по Четвертнянській АЗПСМ. Цьогоріч на потреби КП «Колківська РЛ» виділено 240тис.грн. та на Колківську АЗПСМ – 115 тис.грн.

З метою розвитку дорожньо-транспортної мережі населених пунктів громади у 2019-2020 роках проведено поточний ремонт дорожнього покриття вул.Центральна с.Розничі, облаштовано тротуарне покриття по вулиці Шкільна смтКолки встановлено бордюри по вул.Шкільна смт Колки , капітальний ремонт асфальтового покриття вул.Центральна смт Колки та вул.Лісова, вул.Центральна с.Семки, поточний ремонт по вул..Відродження села с.Старосілля та вул..Шевченка с.Рудники, встановлено світлофор.

Проведено поточний ремонт мереж вуличного освітлення по вул. вул.Садова, вул.Квітнева смт Колки. Завершилося встановлення відео нагляду по вул..Центральній та Грушевського.

Підходять до завершення ремонтні роботи по облаштуванню та відкриття приміщення «Центр надання адміністративних послуг», який буде надавати адміністративні послуги не тільки жителям Колок, але й громади

Для потреб закладів культури придбано акустичну систему, комп’ютерну техніку, сценічний одяг.

День Колок – особливе свято, яке об’єднує всіх, хто любить своє містечко, тих людей, чиєю працею воно створювалось.

Нехай живуть Колки, хай народжуються і підростають тут діти, спокійно та захищено почуваються люди поважного віку. Нехай щастя, любов і достаток живуть у кожній його вулиці, у кожному домі, у кожній родині.

Планів на майбутнє ще досить багато. Спільна співпраця усіх жителів, інвесторів та небайдужих до життя громади осіб - запорука успіху.

Хочеться сказати словами нашого земляка, поета Бориса Калуша:

Отож спинімось у путі

І пошануймо дату,

Що на сьогодні у житті

Дарує світле свято.

Усім, хто пив тут з джерела

Пречисту рідну воду,

Що душі щедро налила

Чуттям одного роду.

Зі святом містечка Колки, дорогі Колківчани!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису                Дякуємо за фотографії жителям нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь