A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Самоізоляція та гігієна: що робити українцям після повернення з-за кордону

Дата: 23.03.2020 12:48
Кількість переглядів: 922

Фото без описуКожен громадянин України, який повертається на Батьківщину після перебування у країні, де зафіксовано коронавірус, має пройти необхідний контроль при перетині кордону, а також уважно стежити за станом свого здоров'я.

Про це повідомляє МОЗ України. Зокрема, перед посадкою у транспорт при поверненні додому треба переконатися, чи не підвищена температура та немає ознак респіраторних захворювань. У МОЗ закликають не намагатися збити температуру або приховати інші симптоми, а негайно звернутися до медиків. Після повернення основним правилом має стати самоізоляція - для убезпечення себе та близьких.

Самоізоляція означає, що впродовж щонайменше 14 днів потрібно уникати будь-яких контактів з іншими людьми, щоб зменшити ризик зараження. Неприпустимі контакти віч-на-віч ближче ніж 1,5 метри та довше 15 хвилин. 
Для підготовки до самоізоляції варто виконати наступне:

- Продумайте, що вам знадобиться впродовж 14 днів, щоб вам не треба було виходити з дому. По можливості попросіть друзів або родичів забезпечити ваше житло необхідними речами. 

-При потребі користуйтеся службами доставки з онлайн-оплатою продуктів, ліків, якщо маєте хронічні захворювання, тощо. Доставку просіть залишати за дверима.

- Попередьте друзів і родичів, що ви тимчасово не зможете приймати відвідувачів і гостей. Виберіть контактну особу, до якої ви в разі потреби звернетесь по допомогу.

- Попередьте свого сімейного лікаря/лікарку про режим самоізоляції і підтримуйте зв'язок із ним або з нею.

- Домовтеся з роботодавцем про віддалений режим роботи. 

У випадку несамостійного проживання дії повинні бути такими:

- Ізолюйтеся в окремій кімнаті, часто провітрюйте її, регулярно робіть вологе прибирання.

- Якщо можливо, використовуйте окрему ванну кімнату та/або туалет, готуйте їжу та їжте окремо. Якщо ні - застосовуйте максимальну дезінфекцію і запобіжні заходи. 

- Уникайте контакту з іншими людьми. Коли це неможливо, одягайте медичну маску та викидайте її після використання чи забруднення.

- Суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни, часто мийте руки з милом.  - Якщо вам треба вийти з дому, використовуйте маску для обличчя і мінімізуйте контакти з іншими людьми. Використовуйте засоби для дезінфікування рук.

- Якщо під час самоізоляції у вас з'явилися симптоми хвороби (кашель, задишка, лихоманка, діарея), терміново зверніться по медичну допомогу та повідомте про свої нещодавні подорожі, а також контакти з людьми, які мали ознаки захворювання на ГРВІ. 

На изображении может находиться: текстНет описания фото.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь