Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Вітання голови Колківської ОТГ з Днем Соборності України!

Дата: 22.01.2020 08:15
Кількість переглядів: 693

Фото без опису101 рік тому – 22 січня 1919-го – Українська Народна Республіка (УНР) та Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР) підписали Акт злуки. Таким чином відбулося історичне об'єднання українських земель – так званої Наддніпрянської і Наддністрянської України.

Передували цьому події річної давності. У січні 1918 року була проголошена незалежною УНР, а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, у листопаді утворилася ЗУНР. У грудні 1918 року лідери двох держав підписали передоб'єднувальний договір, а вже 22 січня 1919-го в Києві на Софійській площі відбувся Акт злуки.


22 січня ми святкуємо День соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, що символізує те, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Всім жителям громади бажаю зберігати силу духу, бадьорість і оптимізм. Нехай в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння.

 Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу .

Давайте ж ніколи, які б негаразди нас не чекали, не будемо про це забувати.

 

 

З повагою, 

Колківський селищний голова                                                 Олександр Палінкевич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь