A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Зробіть дитину щасливою-прийміть дитину у родину!

Дата: 06.06.2019 15:27
Кількість переглядів: 783

Фото без описуЖиття кожної людини неповторне. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли не має змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колиски на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, в літку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий сінець чи успіх у спортивних змаганнях. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ).

Метою утворення прийомної сім'ї/ДБСТ є забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім'ї на виховання та спільне проживання.

Дитячий будинок сімейного типу – це сім'я, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи (батьки-вихователі), які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомна сім'я – це сім’я, або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей для виховання і спільного проживання.

Прийомні діти виховуються у прийомній сім'ї/ДБСТ до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації - до його закінчення.

У разі утворення прийомної сім'ї прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов. При створенні ДБСТ держава надає сім’ї матеріальну та соціальну підтримку. Однією з умов створення ДБСТ є надання родині житлової площі, що дає змогу забезпечити гармонійний розвиток дітей, гарантує кожному вихованцю, а також рідним дітям батьків-вихователів нормальні умови життя.

За прийомними дітьми зберігаються пільги і державні гарантії, передбачені законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особи, які виявили бажання стати прийомними батьками/батьками-вихователями, в обов'язковому порядку мають пройти навчання.

Кандидати у прийомні батьки/батьки-вихователі подають такі документи:

- заява про взяття на облік, як потенційного кандидата у прийомні батьки/батьки-вихователі; копії паспортів кандидатів у прийомні батьки/батьки-вихователі;

- довідка про склад сім'ї (форма N 3); копія свідоцтва про шлюб;

- довідка про стан здоров'я кандидатів у прийомні батьки/батьки-вихователі та членів сім'ї, які проживають разом з ними;

- довідка про доходи;

- довідку про відсутність судимостей;

- характеристику з місця роботи;

- довідка про наявність власного або орендованого житла;

- письмова згода всіх повнолітніх членів сім'ї, які проживають разом з кандидатами у прийомні батьки, на утворення прийомної сім'ї/ДБСТ, засвідчена нотаріально.

Прийомній сім'ї/ДБСТ щомісяця виділяються кошти на харчування прийомних дітей, придбання для них одягу, взуття, м'якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо відповідно до норм, визначених законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Державна соціальна допомога на дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2008 року № 26 «Про продовження строку дії постанови   Кабінету Міністрів України  від 31 січня 2007 р. № 81 Про затвердження Порядку призначення і виплати  державної соціальної допомоги на дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною» розмір державної соціальної допомоги на дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

 

Центр надання соціальних послуг

Колківська селищна рада

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь