Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Рятувальники закликають жителів Колківської ОТГ дотримуватись правил пожежної безпеки під час проведення Великодніх свят

Дата: 23.04.2019 15:43
Кількість переглядів: 774

?????????¶?µ?µ ???·???±???°?¶?µ?????µ

Напередодні великого християнського свята Великодня, яке відзначатиметься 28 квітня, співробітниками Управління ДСНС України у Волинській області проводиться профілактично-роз’яснювальна робота серед вірян та священиків. Щоб убезпечити громадян під час святкових богослужінь, пожежні інспектори проводять у храмах інструктажі з пожежної безпеки та роз’яснювальну роботу серед прихожан.

Під час просвітницьких заходів рятувальники звертають пильну увагу на належний стан утримання шляхів евакуації та електрообладнання у приміщеннях, на наявність та технічний стан первинних засобів пожежогасіння.

Окремо рятувальники розповідали громадянам, які були присутні у церквах, про необхідність дотримання правил пожежної безпеки не лише під час святкування, а й у повсякденному житті.

ПАМ’ЯТКА ПРИХОЖАНАМ

ЗАХОДИ  БЕЗПЕКИ  ПРИ  ВІДВІДУВАННІ  ЦЕРКВИ

будьте обережні при запалюванні свічок;

підв'язуйте добре хустки і прибирайте волосся, для зменшення ризику потрапляння їх на вогонь;

стежте за дітьми, щоб вони не ставили та не тримали палаючі свічки поряд з одягом та предметами, які можуть загорітися;

не заносьте з собою та не запалюйте замість свічок легкозаймисті предмети і рідини;

намагайтесь дотримуватись безпечної відстані до інших прихожан;

у разі загорання одягу швидко зніміть його, постарайтесь загасити його вогнегасником або накрити щільною тканиною;

вивчіть планування молитовного залу і в цілому будівлі церкви, щоб знайти шляхи евакуації;

у разі спрацювання пожежної сигналізації чи повідомлення про пожежу негайно покиньте приміщення церкви, не створюючи паніки та тисняви.

 

ПЕРШІ  ДІЇ  У  РАЗІ  ПОЖЕЖІ

1. Негайно викличте службу порятунку "101". При виклику повідомте точну адресу, де і що горить, в якому приміщенні, назвіть своє ім'я і контактний телефон. Виклик здійснюється безкоштовно.

2. До прибуття пожежних машин прийміть заходи з евакуації людей, виведіть у безпечне місце дітей та пристарілих, якщо можливо, загасіть полум'я самостійно.

3. Якщо приміщення, в якому сталася пожежа сильно задимлене то залишати його необхідно пригнувшись якомога нижче до підлоги. При евакуації з задимленого приміщення можна використовувати мокру тканину, закриваючи обличчя.

4. Існує правило: той, хто викликав рятувальників, повинен організувати їх зустріч і вказати найкоротший шлях прямування на пожежу.

 

Бережіть себе та своїх близьких!

Маневицький районний відділ управління ДСНС

України у Волинській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь