A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

ОБЕРЕЖНО-ІНФЕКЦІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ! НАЙКРАЩА ПРОФІЛАКТИКА-ВАКЦИНАЦІЯ!

Дата: 21.09.2018 16:18
Кількість переглядів: 1172

????????????·?°???µ ?·???±???°?¶?µ??????

Міністерство охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України повідомляють, що в Україні за останні 5 років має місце нестійка епідемічна ситуації щодо інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики.

На сьогодні в країні вже спостерігається спалах захворювання на кір, зокрема, з початку 2018 року зареєстровано майже 30 тисяч випадків хвороби, у тому числі 13 з летальним наслідком.

Захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру, про що свідчить чергування періодів підйому і спаду захворюваності, зменшення між епідемічного періоду.

Ураховуючи, що ризик масового поширення зазначених інфекцій особливо збільшується з початком навчального року просимо вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого Всесвітньо організацією охорони здоров’я обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопощуння невакцинованих (за відсутності протипоказань) дітей у заклади освіти. Зазначена вимога передбачена в статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», відповідно до якої дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем  щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Відповідно до Календаря профілактичних щеплень в Україні, діти у віці до 6 років повинні бути щепленими проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. У шестирічному віці проводиться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору,краснухи та паротиту. На сьогодні в Україні достатня кількість ефективних, якісних, безпечних та Всесвітньою організацією охорони здоров’я вакцин, щоб охопити імунопрофілактикою всі вікові групи, які цього потребують.

Просимо всіх жителів громади з розумінням поставитись до даної проблеми.

Дбайте про власне здоров’я та здоров’я своїх дітей!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь