A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Звіт про роботу табору відпочинку з денним перебуванням дітей «ВЕСЕЛКА» на базі ЗЗСО І-ІІІ ступенів с.Рудники

Дата: 20.06.2018 14:49
Кількість переглядів: 4569

Діти – це наше майбутнє. Кожен навчальний день, тиждень, місяць і рік учителі працюють над вихованням свідомої, соціально та духовно сформованої особистості. Але навчально-виховний процес – це не лише час навчання, а й канікул. Особливо гостро постає питання зайнятості учнів у канікулярний час. Літні канікули є найбільшими у навчальному році. Літа кожна дитина чекає з нетерпінням, адже це час, коли можна по-справжньому відпочити і не думати про уроки. Пришкільний табір – одне із місць, де можна відпочити, змістовно провести час, побувати на різноманітних екскурсіях, взяти участь у цікавих конкурсах: інтелектуальних, спортивних, гумористичних, мистецьких, музичних тощо. 

Завдяки підтримці районної влади оздоровлення стає доступним кожній сім’ї, особливо для учнів пільгових категорій.     

Літо – це пора незвичайних вчинків, нових вражень, пора нового яскравого життя. Літо – це окрема маленька республіка. Саме тому літній пришкільний табір має бути джерелом позитивних емоцій, дружби, доброти та здоров’я. На базі  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з 29.05 по 11.06 організував свою роботу пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням «Веселка». У таборі працювали 16 працівників.До відпочинку було залучено 76 учнів нашої школи з яких:

Неповна сім’я – 2;

Малозабезпечені – 71;

Потерпіли в наслідок ЧАЕС – 39.

Усю виховну роботу табору колектив спрямовував на те, щоб допомогти дітям розкрити свої творчі здібності, позбавитися комплексів та страхів, допомогти дітям порозумітися між собою, пізнати один одного краще. Свою роботу колектив табору спрямовував на оздоровлення дітей, як фізичне, так і моральне.

Робота в таборі була розподілена, як правило, на три розділи:

- загальнотабірні виховні, культурно – спортивні та розважальні заходи;

- робота з проведенням виховних та розважальних заходів у загонах;

- відпочинок.

Кожного ранку табір розпочинав свою роботу й закінчував організаційними лінійками. Після лінійки всі загони шикувалися на ранкову зарядку.

У таборі вирувало життя у чотирьох загонах: «Бджілки», «Смайлики», «Пізнайки», «Дивосвіт».

Кожного дня було організовано розважальну програму: конкурси, вікторини, міні-концерти, спортивні змагання. Після основного заходу влаштовувалась дискотека, де діти могли вивчити нові рухи та потанцювати масові танці. Крім виховних заходів у таборі  проводились бесіди з БЖД.

Кожен загін розміщувався в окремому класному (затишному та комфортному) приміщенні, що було прикрашене здобутками загону: завойованими у різноманітних конкурсах та змаганнях грамотами якими діти дуже пишались, адже вони працювали разом, допомагаючи на підтримуючи один одного, і це сприяло створенню комфортної та доброзичливої атмосфери у загонах та згуртованості дітей. Створений і куточок табору, в якому були розміщені пам’ятки по збереженню життя і здоров’я дітей.

Саме завдяки злагодженій та чіткій роботі адміністрації, вихователів, працівників харчоблоку та технічних працівників, вдалося забезпечити цікавий, змістовний, активний та корисний відпочинок для учнів.

У перший день учні розучували девізи, речівки, загонові та табірну пісні, готувалися до урочистої лінійки відкриття табірної зміни. У кожному загоні було обрано командира і заступника. Загони намалювали свою емблему.

Наступний день розпочався урочистою лінійкою, присвяченою відкриттю табору «Веселка». Пролунав Гімн України, діти підняли прапор. Пролунали слова привітання, звернені до дітей. За участі загонів було організовано концертну програму. Після концерту дітям було влаштовано дискотеку. Начальник табору ознайомив учнів з розпорядком роботи пришкільного табору та правилами безпеки життєдіяльності.

Протягом роботи табору «Веселка»були проведені: День казки, День пісні, День захисту дітей, День чомучок, День позитивних емоцій, День фантазера, День здоров’я та спорту, День Патріота, День Гумору, День Ввічливості, День Дружби, День природи.

Як би не бажали діти продовжити свій літній відпочинок у таборі, але все підходить до кінця. В останній день відбулась урочиста лінійка, на якій діти мали можливість поділитися враженнями від відпочинку, подякувати працівникам табору, а також отримати грамоти та подарунки.

Крім загальнотабірних заходів, вихователі загонів проводили  виховні бесіди, вікторини, брейн – ринги та ігри.

Відпочинок у таборі «Веселка» неймовірно сподобався дітям, адже кожного дня були нові завдання, нові свята, змагання та конкурси. Режим дня відповідав потребам дитини, було гармонійно поєднано відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій. Це сприяло відпочинку дітей, покращенню їхнього фізичного та морального здоров’я, згуртуванню учнівського колективу. Крім цього діти отримали безліч неймовірних вражень та  яскравих емоцій, які будуть супроводжувати їх все літо.

Діти з великим задоволенням приходили кожен день у табір, де їх привітно зустрічали вихователі. Різноманітність форм та методів роботи сприяло розвитку спостережливості і творчої самостійності дітей, вихованню в них фізичної витривалості та інтересу до знань фізкультурою, зміцненню здоров’я, зміцненню відносин у колективі, взаємовідповідальності, бажання брати активну участь у спільних справах: конкурсах, змаганнях, розважальних святах, трудових операціях, акціях, виставках, іграх, лінійках.

Табір «Веселка» зачинив свої двері. На жаль, нікому ще не вдалося «спіймати» веселку. Вона справді невловима й недовговічна, дарує радість лиш на мить, а потім швидко тане на очах, залишаючи почуття задоволення, легкої задуми з приводу швидкоплинності всього,що наважується радіти життю…Закінчилася табірна зміна… До зустрічі, «Веселко», наступного року!

                                                                                                                                            Начальник табору         О.Зінчук

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь