A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

ЗАКРИТТЯ МОВНОГО ТАБОРУ

Дата: 19.06.2018 08:51
Кількість переглядів: 1152

Володіння англійською мовою та іншими іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції. Без англійської  та німецької мов немає ні сучасної науки, ні вищої освіти. Це також запорука успішної персональної кар’єри.

Саме тому учні  5-10 класів  з 29 травня  по 15 червня 2018 року взяли участь у загальнонаціональному проекті літніх мовних таборів за програмою GoGlobal GoCamp з метою підвищити рівень володіння англійською  та німецькою мовами .

Під час роботи цього табору головним завданням вчителів  та вихователів було підвищити рівень володіння іноземними мовами (англійською та  німецькою), удосконалюючи усне мовлення, поєднуючи інтегроване  навчання із захоплюючим відпочинком.

Працюючи за програмами від Oxford University,  Pearson Education Press, Cambridge University Press  та Інституту Гетте в Україні вчителі обрали напрямок STEAM   так і назвою табору було обрано S.T.R.E.A.M. Саме тому у таборі велику роль відігравала робота над науковими  та мистецькими проектами, над якими вони працювали по 6 днів  та презентували  в кінці кожного тижня. Це були захоплюючі інтегровані заняття з  вчителями хімії, фізики, образотворчого навчання, музики , біології та інформатики.  Такими проектами  були миловаріння,  електротехнічне конструювання, фізичні досліди, біологічні досліди та  інженерно-дизайнерські проекти . Серед них був і  науковий  всеукраїнський чемпіонат від компанії Microsoft  та STEM School. Команда Open Minds  боролась за першість у проектуванні будівель за технологіями Smart City.

 Кожного дня учні 10-го класу допомагали проводити зарядку під англомовні  ритмічні пісні, проводилася  і мовна розминка. Цікаві фонетичні вправи, особливо скоромовки дуже приваблювали дітей. При цьому вони відпрацьовували звуки та збагачували свій словниковий запас.

Цьогоріч ми знову працювали і над іншим всеукраїнським проектом від  LinguaBooks, на платформі якого ми мали змогу поринути у світ науково-популярної літератури у напрямках STEAM, Leadership Citizentship  та Sport and Health.

 Чимало говорили і про необхідні навички 21 століття, їх розвиток в учнів. Вихованці табору долучилися і до « Найбільшого уроку в світі», під час якого обговорювалися 17 сталих цілей розвитку людства  на найближче десятиліття.

В екскурсійні дні  була проведена екскурсія в Інформаційно-технічний центр   та  Ресурсний центр «Вікно в Америку» в обласній науковій бібліотеці ім. О.Пчілки. Також  дві молодші групи відвідали День відкритих дверей у ВПУ24, де вони мали можливість опанувати  елементарні навички роботи з кондитерськими виробами, про роботу центру професійної кар’єри та дізнались  про міжнародну співпрацю  училища іноземною мовою. В кінотеатрі «Промінь» були  презентовані можливості  вивчати та вдосконалювати  іноземну мову на перегляді фільмів англійською мовою, зокрема «Макбет» В.Шекспіра.

Цікавими були настільні ігри, які спонукали дітей до комунікації іноземними мовами. А робота, безпосереднє спілкування у таборі з носієм мови, нашим колегою з Вірджинії, волонтером Корпусу Миру, Крістофером ДеКарменом   дали неабиякий поштовх і мотивацію до вивчення мов учням зі шкіл-філій, а також їх ровесникам з інших шкіл Колківської ОТГ, які  також мали можливість відвідувати табір.

 Діти мали змогу відправитись у віртуальну подорож різними країнами, які вони обирали самостійно. Після прослуховування учнівських презентацій  було проведено заняття  з обговорення та подолання стереотипів про ті чи інші країни та їх реалії. Щоденними та обов’язковими були ігри, квести та заняття на свіжому повітрі, зокрема,   це дало змогу працювати у здоров’я зберігаючому напрямку Sport and Health.

Отже, дітям у мовному таборі було представлено іншій захоплюючий стиль роботи з іноземними мовами , де акцент ставився на практичній частині та знаннях, які можна застосувати пізніше і в інших сферах. Саме через таку діяльність діти істотно розширили свій кругозір і дізналися багато нового.  

 


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь